De voordelen van 360 graden productfotografie

Ben je op zoek naar een manier om je e-commercebedrijf naar een hoger niveau te tillen? Laat je producten in hun beste licht schijnen met 360 graden productfotografie. Op deze pagina ontdek je voordelen van 360 graden productfoto’s en hoe het je online verkoop kan boosten.

Verhoog conversie

Door een gedetailleerde weergave van het product, kan een webshop de conversie verhogen, omdat klanten meer vertrouwen krijgen in de aankoop als zij het product van alle kanten kunnen bekijken.

Verminder retouren

Met een 360 graden productfoto kun je het artikel van alle kanten gedetailleerd bekijken. Zo kan je klant bekijken of het precies is wat hij of zij zoekt. Hiermee worden teleurstellingen voorkomen. Het aantal retours met de reden ‘niet wat ik had besteld’ kun je hiermee drastisch verminderen.

Ultieme productbeleving

Maak van online winkelen een beleving door je product op een unieke manier te laten zien. De interactieve manier van het tonen van je product zorgt voor het ‘in handen hebben’- gevoel. Kom dichter in de buurt van fysiek winkelen en laat de fysieke wereld versmelten met de digitale.

Tastbare producten

Iedereen kijkt anders naar jouw product en vindt andere specificaties belangrijk. Geef de klant dan ook de mogelijk om zelf te kiezen wat hij goed wil bekijken. Laat hem of haar op elk punt van je product inzoom en het product van alle kanten goed bekijken.

Voorkom negatieve reviews

Je kunt negatieve reviews voorkomen door precies te laten zien wat ze kopen. De review zoals ‘het product ziet er in het echt anders uit’ komt dan bijna niet meer voor. Zo staat niemand meer voor een verrassing bij het uitpakken van zijn of haar pakketje!

Verlaag supportkosten

Het aantal klantvragen dat je ontvangt over het product kan je eenvoudig laten beantwoorden door gebruik te maken van 360 graden productfoto’s! Dit scheelt wachttijd voor de klant en het scheelt je in een stukje klantenservice.

Hoger in Google

Door gebruik te maken van 360 graden productfoto's, kun je meer beelden toevoegen aan je productpagina's, wat kan leiden tot een verbetering van de zoekmachineoptimalisatie van je webshop. Zoekmachines geven de voorkeur aan pagina's met veel beelden en unieke inhoud, en 360 graden productfoto's kunnen hieraan bijdragen.

Hotspots gebruiken in 360 graden productfoto's

Hotspots zijn een handige manier om 360 graden productfoto's interactiever te maken. Door pop-ups en tooltips toe te voegen kun je klanten extra productinformatie geven of gerelateerde items laten zien. Hierdoor wordt de winkelervaring interessanter en kan het de klanttevredenheid en loyaliteit verhogen.

Boeiende conent voor sociale media

360 graden productfoto's of video's zorgen voor boeiende inhoud op social media omdat ze de klant een uniek beeld geven van het product. Bovendien kunnen 360 graden productfoto's of video's ook worden gebruikt om interactieve elementen zoals hotspots toe te voegen, waardoor klanten het product verder kunnen verkennen en meer informatie kunnen verkrijgen. Deze interactie kan leiden tot meer engagement en betrokkenheid van klanten, waardoor ze meer geneigd zijn om de inhoud te delen met hun vrienden en familie. Een unieke manier dus om je te presenteren en onderscheiden op sociale media.

Benieuwd hoe we je producten kunnen laten shinen?

Ontvang een gratis testfoto en ontdek zelf hoe we je kunnen helpen om je verkoopdoelstellingen te bereiken. Klik hier om een gratis testfoto te ontvangen!