Hoe je je e-commerce productpagina onweerstaanbaar maakt

– 4 minuten leestijd

Zet jouw e-commerce productpagina’s in de Spotlight

Stel je voor, je bent aan het surfen op het web, op zoek naar dat ene perfecte product. Je ogen scannen pagina na pagina, totdat… BAM! Een product springt eruit. Waarom? Omdat de productdetailpagina gewoonweg magnetisch is.

Dit is precies waar we het nu over gaan hebben: hoe je jouw e-commerce productdetailpagina’s onweerstaanbaar maakt.

Unieke inhoud: De sleutel tot succes

Er is een geheim wapen dat je conversies kan verhogen: boeiende inhoud. Stel je voor dat je een fysieke winkel binnenloopt, een product oppakt en de details bestudeert. Online heb je niet die luxe. Hier is jouw productinhoud koning. Het is het enige wat een potentiele koper heeft om zijn aankoopbeslissing op te baseren.

Maar hoe maak je jouw inhoud aantrekkelijk?

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden

Een cliché inderdaad, sorry daarvoor.

Stel je voor dat je een product online koopt zonder ook maar een glimp van het product op te vangen. Klinkt onrealistisch, toch? 

Dat komt omdat beelden essentieel zijn voor jouw productpagina. Ze bieden een visuele ondersteuning van wat je verkoopt en laten klanten in één oogopslag alle details zien.

Laat het draaien met 360 graden productanimaties

Herinner je je de tijd dat online shoppen betekende dat je alleen maar platte, stilstaande beelden van producten had? Die dagen zijn voorbij. Tegenwoordig kun je klanten een 360 graden beeld van jouw producten bieden. Hiermee kunnen ze het product van alle kanten bekijken, net alsof ze het in een fysieke winkel in hun handen hadden.

Klinkt indrukwekkend? Dan zul je dit geweldig vinden…

Vertel jouw verhaal 

Iedereen houdt van een goed verhaal. En jouw merk heeft er ook een te vertellen. Laat klanten zien wie je bent en waarom ze voor jou zouden moeten kiezen. Vertel hen over jouw passie, jouw waarden en wat jou uniek maakt. Bij het kopen nemen mensen niet alleen beslissingen met hun hoofd, maar ook met hun hart. Dus raak hun emoties met jouw merkverhaal.

Ben je klaar voor de volgende stap in de toekomst van e-commerce?

Stap in de toekomst met Augmented Reality

Augmented reality (AR) neemt de online winkelervaring naar een heel nieuw niveau. Het laat klanten zien hoe jouw product er in hun eigen ruimte uit zou zien, wat de kans op aankoop aanzienlijk vergroot. Het maakt niet uit of ze een bank, een jurk of een blender kopen, AR kan hen helpen de juiste keuze te maken.

 Geef informatie met Hotspots

Interactieve hotspots kunnen jouw productafbeeldingen veranderen in spannende ontdekkingsreizen. Klanten kunnen klikken om meer te weten te komen over specifieke kenmerken of zelfs andere gerelateerde producten die je verkoopt ontdekken.

 

Klinkt dit allemaal te technisch of tijdrovend om zelf te implementeren? Maak je geen zorgen, wij van Epic36 helpen je. Dit is precies wat we dagelijks doen…

Laat Epic36 al het werk doen

Bij Epic36 begrijpen we hoe belangrijk het is om aantrekkelijke en effectieve productdetailpagina’s te hebben. Daarom bieden we diensten aan om jou te helpen met alles, van het maken van 360 graden foto’s tot het implementeren van AR en hotspots.

En het beste van alles? We doen dit op de efficiëntste manier zodat je er zelf bijna geen omkijken naar hebt.

Klaar om je e-commerce shop naar het volgende niveau te tillen?
Nu je de geheimen kent van het optimaliseren van jouw productdetailpagina’s, is het tijd om ze in de praktijk te brengen. Neem vandaag nog contact op met het Epic36 team en laat ons je helpen om meer klanten aan te trekken, jouw verhaal te vertellen en natuurlijk… je verkoop te verhogen! 

Het is tijd om jouw e-commerce shop naar een hoger niveau te tillen. Ben je klaar voor de uitdaging?

Gerelateerde blogs